GBC
Размер на шрифта: - / +

Новини

НАЧАЛОНачало

ТУР ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА ПТИЦИ


Египетският лешояд – изчезващият символ на Провадия
Заповядайте на тур за наблюдение на птици по случай празника на града

Заповядайте на 4 април (събота) - Лазаровден (първият ден от празника на Провадия), на обиколка за наблюдение на птици, за да се насладите на природните красоти на града и да научите повече за пъстрия и многообразен свят на птиците, които живеят близо до нас.
Събитието е посветено на най-бързо изчезващата хищна птица в Европа – египетския лешояд. В близост до Провадия все още гнезди една от последните двойки в България, която всеки момент се очаква да се завърне от Африка. В гнездото, обитавано от лешоядите, експерти от Българското дружество за защита на птиците за четвърта поредна година поставят камера с цел да предоставя ценна информация за поведението на този световно застрашен вид и за хранителите му навици, необходима за дейностите по неговото опазване. Всеки може да наблюдава поведението на птиците в реално време на сайта на LIFE+ проекта „Помощ за египетския лешояд“: www.LifeNeophron.eu
Турът за наблюдение на птици ще започне от 10.00 часа пред Община Провадия. Водач на обиколката е Меджнун Адемов – учител в Професионалната гимназия по селско стопанство „Земя“ гр. Провадия, член на Българското дружество за защита на птиците и сътрудник към LIFE+ проекта „Помощ за египетския лешояд“.


Всички права запазени! ©Община Провадия ©2008-2012

Suzara web design®