GBC
Размер на шрифта: - / +

Новини

НАЧАЛОНачало

Внимание – високи температури!


Внимание – високи температури!
Цялата следващата седмица ще бъде с високи минимални и максимални температури. Възможно е температурите в Югозападна България да надскочат 40 градуса. „Вторник и сряда ще бъдат най-горещите дни за 2015 г.“ Това каза в ефира на предаването „Събуди се” климатологът доц. д-р Георги Рачев. Топлата вълна залива не само нашата страна, но и почти цяла Южна Европа.
Препоръчваме на възрастните хора и хората с хронични заболявания да не излизат от вкъщи в най-горещите дни в часовете между 11 и 18 ч. Малките деца с тегло под 12 кг също не бива да напускат домовете си. Високите температури, макар и обичайни за сезона, могат да бъдат опасни. Най-уязвими са малките деца, възрастните хора, тези със сърдечни заболявания, както и преживелите инсулт. Приканваме гражданите и гостите на Провадия да не излизат навън, когато е най-горещо – между 11:00 и 18:00 часа. Ако все пак е наложително да се излиза, то винаги трябва да бъдем с шапка, както и да носим със себе си бутилка с вода.
Сянката не е спасение, защото в горещините може да получим топлинен удар, дори да сме под някое дърво. Пиенето на много вода, носенето на светли дрехи и избягването на физически натоварвания са задължителни в жегите.
Всички права запазени! ©Община Провадия ©2008-2012

Suzara web design®