GBC
Размер на шрифта: - / +

Новини

НАЧАЛОНачало

Покана


Община Провадия със съдействието на Център за обществена подкрепа става домакин на „Global Citizen: Literacy and Education”-образователен проект на AIESEC България, който има за цел да разшири познанията на учениците от горен курс за разнообразието от култури, традиции и обичаи по света, като им предостави възможност да общуват и работят заедно с доброволци - студенти от различни страни. Проектът е насочен към ученици между 7 и 12 клас. Всички дейности, свързани с него ще бъдат осъществявани сред природата, в една неформална обстановка, различна от класните стаи - паркове, градини, полянки. При влошени метеорологични условия, заниманията ще бъдат проведени на закрито - физкултурен салон или зала.
Проектът ще се осъществи от 10 до 16 август в Провадия. Темите, които са включени са: Необходимостта от образование; Формално и неформално образование; Методи на учене; Информация срещу знание; Възможности за развитие след завършване. За всяка една тема са предвидени презентация, дискусия и практическо прилагане на получените знания, като общото време е 4 часа на ден. През последния ден от проекта ще се организира Global Village. Това е събитие, на което стажантите представят по-отблизо страната си, обичаи, танци, традиционна храна и напитки и всички други интересни факти за нея.
Екипът на Global Citizen Literacy and Education също е съставен от доброволци-студенти от Варна. Те са на възраст от 20 години и се занимават активно с обмен, като по този начин се опитват да покажат на хората в България колко е хубаво да имат контакти с хора от различни страни. Криси е лидерът на проекта и нейната задача е да се грижи всичко да бъде наред и да протече нормално. Митко отговаря за подбора и идването на стажантите, Пами пък е IT специалистът ни, който подготвя промо материалите и публикациите на страницата ни във фейсбук, а Иви има за цел да се грижи за спокойствието на всички в екипа, да говори с тях и да организира различните събития.
Стажантите, които ще вземат участие са от Грузия, Азербайджан, Тунис, Нигерия/Финландия (представител и на двете държави) и Мексико. Те са на възраст между 18 и 25 години и наистина има какво да споделят и на какво да научат децата на Провадия, и най-вече защо е важно образованието и какво да правят след като завършат.
Какво получавате вие в замяна? Ами, опит, нови знания, безценни летни емоции и много спомени, за които да разказвате за в бъдеще!
ОЧАКВАМЕ ВИ НА 10.08.2015г. 16:00ч. в СОУ “Димитър Благоев“ гр.Провадия. За контакти: Кристиана Якимова - kristiana.yakimova@aiesec.net


Всички права запазени! ©Община Провадия ©2008-2012

Suzara web design®