GBC
Размер на шрифта: - / +

Новини

НАЧАЛОНачало

НОВОИЗБРАНИТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ПОЛОЖИХА КЛЕТВА


Днес 06.11.2015 г. 21 на новоизбрани общински съветници,кмета на община Провадия и кметовете на 20 населени места бяха връчени удостоверенията за избор от председателя на Общинската избирателна комисия в Провадия – Стефка Пейчева.
Тържествената сесия бе открита от Областния управител на област с административен център Варна – Стоян Пасев.След изпълнението на химна на Република България и на Европейския съюз,всички положиха клетва пред областния управител,съгласно чл.32 ал.1 от ЗМСМА.
Първото заседание бе ръководено от най възрастния общински съветник- Димитър Тунчев.
Общинските съветници с тайно гласуване избраха за Председател на общинския съвет –Провадия – Христо Гичев,избран за общински съветник от листата на ПП „Национален фронт за спасение на България“.Юрист по образование.
След като встъпи в правомощията си Христо Гичев връчи на кмета на община Провадия – инж.Филчо Филев символите на местната власт – кметската огърлица и ключа на града.
В края на заседанието инж.Филчо Филев направи обръщение,в което заяви,че ще продължи да работи за надграждане върху извършеното през първия мандат и че идеите и предложенията на гражданите от общината ще бъдат основни при определяне приоритетите в работата му.Той призова общинските съветници да работят за интересите на населението и да загърбят личните и партийни интереси,когато това се налага.Изявления направиха и представителите на ПП „Национален фронт за спасение на България „ и ПП „Герб“.


Всички права запазени! ©Община Провадия ©2008-2012

Suzara web design®