GBC
Размер на шрифта: - / +

Новини

НАЧАЛОНачало

ВЕЛИКДЕН ЗА ВСЕКИ


Уважаеми дами и господа,
Във връзка с националната инициатива „Великден за всеки” , която тази година се организира от омбудсмана на Република България, в голяма част от страната се събират дарения за трапезата на най-бедните, които обикновено са поколението на нашите родители. Разчитаме на Вас да се включите и подкрепите инициативата със собствени средства, като по този начин дадете и личен пример за успешно реализиране на кампанията.
Идеята е да се наберат средства, с които да се закупят ваучери за храна, всеки от които на стойност 20 лв. С тях притежателите им ще могат да пазаруват в магазините, които са част от веригите „BILLA”, “LIDL”, “METRO”, “KAUFLAND” .
Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от пенсионерските клубове в страната. С тях ще бъдат подпомогнати онези пенсионери, чиято пенсия е над минимума от 300 лева и по тази причина няма да получат надбавка от 40 лева, която правителството отпуска за празника.
Средствата ще се набират по банкова сметка в СИБАНК , разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е партньорът на омбудсмана на Републиката – Български червен кръст (БЧК)

I BAN: BG03BULB98885029906100
Банков код: BULBBGSF

При попълване на платежното нареждане е задължително да посочите общината, за която правите паричното дарение. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната сума да бъдат закупени ваучери.
Партньори на кампанията „Великден за всеки” са БЧК, Национален алианс за работа с доброволци (НАРД), Хранителна банка, четирите вериги „BILLA”, “LIDL”, “METRO”, “KAUFLAND” и местната власт.
При желание за финансова подкрепа на инициативата и за Ваше улеснение, представител на омбудсмана може да Ви посети на място, на посочен от Вас адрес.

Информация как да стане това може да получите на телефони: 02/ 8106911, 0898 240 709, 0887/ 750 121.
Всички права запазени! ©Община Провадия ©2008-2012

Suzara web design®