GBC
Размер на шрифта: - / +

Новини

НАЧАЛОНачало

Национална кампания "Великден за всеки"


За втора поредна година стартира Националната кампания „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България г-жа Мая Манолова. Инициативата е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото ни –поколението на нашите родители, българските пенсионери. Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати с ваучери на стойност 20 лева най-нуждаещите се пенсионери – тези, чиято пенсия е над минимума от 314лв. и по тази причина няма да получат надбавката от 40,00 лв., която правителството отпуска за празника. Разпределението на ваучерите ще става по предварително уточнени поименни списъци от НОИ и със съдействието на местната власт. Техните притежатели ще могат да пазаруват в магазини, които са част от веригите BILLA, LIDL, KAUFLAND и др.
През тази година кампанията „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“ набира средства по банкова сметка на УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК)
IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС
На стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС
Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК - www.redcross.bg На интернет платформата AMMADO –https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement

Изрично условие на кампанията „Великден за всеки“ е, при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на събраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна за пенсионерите от съответната община.



Всички права запазени! ©Община Провадия ©2008-2012

Suzara web design®