GBC
Размер на шрифта: - / +

Новини

НАЧАЛОНачало

ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ЗА ХРАМ "СВ.БЛАГОВЕЩЕНИЕ" - ГР. ПРОВАДИЯ


ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ
ЗА РЕМОНТ НА ХРАМ „СВ. БЛАГОВЕЩЕНИЕ“,
ГРАД ПРОВАДИЯ

Църковното настоятелство при храм „Св. Благовещение“, град Провадия и Кметът на Община Провадия стартират дарителска кампания за набиране на средства за ремонт на храма.
Предвиждат се ремонтни дейности за подмяна на пода, укрепване на фасадата и обновяване на оградата около храма.
За целта:
• Открита е банкова сметка BG71BPBI79451070657501 в Пощенска банка;
• Поставена е кутия за целеви дарения в храм „Св. Благовещение“;
• За 25.03.2018г. в ресторант „Овеч“ се организира благотворителна вечеря с любезното участие на DJ George и талантливи наши съграждани.
Кувертът за благотворителната вечер е на стойност 50 лв., които всъщност са част от дарението, което може да се направи. Поканени са всички съпричастни с начинанието.
Куверт може да се закупи в :
- Храм „Св. Благовещение“, град Провадия;
- Информационен център на Община Провадия;
- Книжарница „Дъга“ в град Провадия.
Призоваваме всеки, който носи в сърцето си любов към православието да спомогне, според възможностите си, за възвръщане благолепието на храм „Св. Благовещение“ – един от символите на нашия град.
В периода 1911-1923 г., когато църквата „Свето Благовещение“ в Провадия е изградена, България води три войни, в които претърпява две национални катастрофи с тежки последици. Очакванията и надеждите на провадийци, дали над 200 жертви по време на сраженията, са продиктували избора, храмът да бъде посветен на евангелско събитие. „Благовещение“ е възвестяването на Дева Мария, че тя ще роди очаквания Спасител на човечеството, сина Божий – Иисус Христос. Богородица - покровителката на майчинството и семейното огнище, е светицата, от чиято закрила са се нуждаели най-много и към която са отправяли молитвите си стотиците осиротели и овдовели жители на града. Светицата, на чиято закрила се надяваме най-силно и в нашето съвремие!
Нека продължим делото на предшествениците си, които са съградили с много труд и упорство този прекрасен храм, с който всички провадийци се гордеем.
Като израз на своята признателност към делото на дарителството, църквата е определила по време на Св. Литургия, на великата ектения да се произнася молитва за блажените и незабравими ктитори (дарители) на храма.


Всички права запазени! ©Община Провадия ©2008-2012

Suzara web design®