GBC
Размер на шрифта: - / +

Новини

НАЧАЛОНачало

КАМПАНИЯ "ВЕЛИКДЕН ЗА ВСЕКИ"


За трета поредна година стартира Националната кампания „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България г-жа Мая Манолова. Инициативата е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото ни –поколението на нашите родители, българските пенсионери. Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати с ваучери на стойност 20 лева тези пенсионери, които няма да получат надбавка от правителството за празника. Разпределението на ваучерите ще става по предварително уточнени поименни списъци от НОИ и със съдействието на местната власт. Техните притежатели ще могат да пазаруват в магазини, които са част от веригите BILLA, LIDL, KAUFLAND и др.
И през тази година кампанията „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“ набира средства по банкова сметка на УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК).
IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС
Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК - www.redcross.bg
Изрично условие на кампанията „Великден за всеки“ е, при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на събраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна за пенсионерите от съответната община.


Всички права запазени! ©Община Провадия ©2008-2012

Suzara web design®