GBC
Размер на шрифта: - / +

Новини

НАЧАЛОНачало

Покана за постановката "Ключът към рая"


ТЕАТЪР НА ВИНОТО „СТАРА ВАРНА“
ПРЕДСТАВЯ
В ЗАЛА 119 НА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ - ПРОВАДИЯ
ОТ 18:00 ЧАСА НА 28 ЮНИ 2018г.

„КЛЮЧЪТ КЪМ РАЯ“,
по романа на Никос Казандзакис „Зорба Гъркът“
Моноспектакъл на Георги Велчовски, режисьор – хаджи Ламбрин Сотиров
Георги Велчовски е известен варненски писател, режисьор, актьор. В това си триединство той неведнъж е осъществявал представления, отличаващи се с оригиналност и органичност. Неговата пиеса „Псета“ се играе вече осми сезон на сцената на харковския Театър на младия зрител. Носител е на званието „Звезда на Варна“ и два пъти на наградата за култура „Варна”.
„Ключът към рая“ разказва петнадесет кратки истории за любовта и свободата от легендарния роман, органично свързани с шедьоври на автентичната гръцка музика. Петнадесетте уникални малки етюда дават възможност на публиката да съпреживее великолепните мигове на един човешки живот, подсказват и невероятни възможности за избор във всяка житейска ситуация. А избира само свободният човек.
Заглавието „Ключът към рая“ е находка, защото „отключва“ вратата към съществуващата голяма близост между миналото, драмите и чувствителността на нашите два балкански народа. Много нужно и навременно заглавие, внасящо хуманност в нашето лишено от човечност време, в което се усеща кислороден глад за милосърдие и великодушие.
Спектакълът притежава не само уникалност, но и висока художествена стойност. Посланието за любовта, енергийният заряд на текста и постановката привличат многобройна публика. До момента са изиграни повече от 80 представления.
Спектакълът „Ключът към рая“ бе представен на Международния фестивал „Театроник“ в гр. Харков през 2015 г. и бе високо оценен от международната театрална критика.
Билети ще се продават и в деня на представлението до 17:45 часа във фоайето на централния вход на общинска администрация. Цена: 6 лева
За повече информация на тел.: 0887 794 124
Заповядайте!


Всички права запазени! ©Община Провадия ©2008-2012

Suzara web design®