GBC
Размер на шрифта: - / +

Новини

НАЧАЛОНачало

Ден на отворените врати на археологическия обект Праисторически солодобивен и градски център Провадия-Солницата


Уважаеми съграждани,
На 06.09.2018г. /четвъртък/ от 8:00 до 14:00 часа ще се състои традиционният Ден на отворени врати на археологическите разкопки в Солницата.
Желаещите да посетят обекта, които не разполагат със собствен транспорт, трябва да се запишат в списъците за посещение в пенсионерските клубове в кв.Север, до Черния мост, срещу I ОУ „Хр.Смирненски“ или в информационния център в общинска администрация. Срокът за записването е сряда, 05.09.2018 г. до 12:00 часа.
Община Провадия осигурява безплатен автобус, който ще потегли на 06.09.2018 г. в 7:30 часа от кв.Север. Автобусът ще се движи по улици „Генерал Манзей“, „Св.Св. Кирил и Методий“ и „Цар Освободител“ и ще спира на всички градски спирки. Връщането обратно ще бъде след приключване на обиколката на археологическия обект, от паркинга на бъдещия посетителски център – южно от обекта.
За посетителите, които разполагат със собствен транспорт, достъпът до праисторическия солодобивен и градски център Провадия-Солницата ще се осъществява само по новия маршрут – през паркинга на бъдещия посетителски център.Той се намира отляво на шосето Провадия – Старо Оряхово, на около 400 метра от портала на „Провадсол“ АД в посока към с.Бозвелийско, /за идващите от към Провадия/, непосредствено до южната ограда на предприятието.
За идващите от към Старо Оряхово входът към паркинга е съответно надясно от шосето Провадия – Старо Оряхово. От паркинга по новоизградена пешеходна пътека се стига до археологическия комплекс. За улеснение на посетителите ще бъдат поставени указателни табели. Посещението е безплатно.


Всички права запазени! ©Община Провадия ©2008-2012

Suzara web design®