GBC
Размер на шрифта: - / +

Новини

НАЧАЛОНачало

Регламент за фотоконкурс


ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ПРОВАДИЯ – ЦВЕТНИЦА
ОБЩИНА ПРОВАДИЯ
И НЧ „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ 1884“
ОРГАНИЗИРАТ
КОНКУРС ЗА ФОТОГРАФИЯ НА ТЕМА:
„БЪЛГАРЧЕ ОТ ПРОВАДИЙСКО“
Конкурсът има за цел да стимулира
ЗАСНИМАНЕ НА КРАСИВИ, ЧАРОВНИ, УСМИХНАТИ ДЕЦА И МЛАДИ ХОРА НА ФОНА НА ПРИРОДНИ, ИСТОРИЧЕСКИ, КУЛТУРНИ И АРХИТЕКТУРНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ ОТ ПРОВАДИЙСКО
като: Крепостта Овеч; Най-стария градски и солодобивен център в Европа Провадия - Солницата; Скален манастир „Шашкъните“; Храм „Свето Благовещение“; Часовниковата кула; К-с „Ламбова къща“, Читалището, Сухата чешма и всички останали емблематични обекти на територията на общината.
В композициите си авторите могат да дадат воля на въображението си и да използват допълнителни национални атрибути и елементи като например националния флаг, национални носии и други.
РЕГЛАМЕНТ
Във фотоконкурса няма възрастово ограничение за автора на снимката.
Снимките ще бъдат разпечатани от организаторите във формат А5. След предварителен подбор творбите ще бъдат подредени в изложба.
Във фотоконкурса всеки автор може да участва с най-много 3 актуални снимки и с не повече от един субект на фона на дадена забележителност.
ИЗИСКВАНИЯ
1. Снимките трябва да са цветни или черно – бели, в дигитален формат JPEG и да имат заглавие. Големината на изображението трябва да бъде нe по-малка от 1795 до 2480 пиксела по дългата страна. Резолюцията на изображенията трябва да е не по-малка от 300 dpi. Файловете не трябва да са по-големи от 10 MB. Всеки автор трябва да може да предостави изходен файл (снимка в оригинален размер).
2. Допускат се следните допълнителни обработки на снимката:
- обработка на яркост и контраст;
- изостряне на изображението;
- прекадриране на снимката.
3. Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики. Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали, а не да се показват умения на автора да работи с фотообработващи програми.
РЕГИСТРАЦИЯ И УЧАСТИЕ
1. Регистрацията за участие и изпращането на снимки става на следния електронен адрес: konkurs_provadia@abv.bg в срок до 08.04.2019г.
2. Към всяка снимка, участваща в конкурса, трябва задължително да има следната информация:
- заглавие на снимката;
- име на автора фотограф, електронен адрес и телефон за връзка;
- име на субекта от снимката, както и име на заснетата забележителност;
- за участници фотографи под 18-годишна възраст се попълва декларация по образец от родител/настойник;
- за субектите от снимката под 18-годишна възраст се попълва декларация по образец от родител/настойник;
3. До участие в конкурса няма да бъдат допускани творби, изпратени с неточна или непълна информация, както и снимки, които не отговарят на минималните изисквания заложени в регламента.
4. Всеки участник ще получи на електронния си адрес потвърждение за успешно извършената регистрация на материала, който е изпратил за участие в конкурса.
За носител на „Наградата на публиката" ще се гласува във фейсбук страницата на читалището: https://www.facebook.com/NCHAlekoKonstantinovProvadia/
Гласуването ще продължи до 17:30 ч. на 15.04.2019г.
НАГРАДИ
Авторите на отличените фотографии и субектите от снимките им ще получат грамоти и предметни награди.
1-ВА, 2-РА И 3-ТА НАГРАДА - ЗА ФОТОГРАФА И ЗА СУБЕКТА
НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА, определена с гласуване във фейсбук страницата на читалището.
Жури с председател фотографа Росен Добрев ще оценява фото творбите на участниците.
ОТКРИВАНЕТО НА ИЗЛОЖБАТА И НАГРАЖДАВАНЕТО НА УЧАСТНИЦИТЕ ЩЕ СЕ СЪСТОИ НА 16 АПРИЛ 2019 г. ОТ 16:30 ч. В ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – ПРОВАДИЯ.
Телефони за връзка и за повече информация: 0887 794 124 и 0897 835 594

Декларацията тук

Всички права запазени! ©Община Провадия ©2008-2012

Suzara web design®