GBC
Размер на шрифта: - / +

Новини

НАЧАЛОНачало

Ден на доброволчеството "Опазване на околната среда"


"Солвей Соди" и неговият филиал "Провадсол" участваха активно в глобалната инициатива на Група "Солвей", като дадоха своя скромен принос за обществото и природата, в подкрепа на срещата на върха за борба с климатичните промени на ООН, която се проведе на 23 септември 2019 година. За деня на доброволчеството през 2019 година Солвей Соди избра за тема „Опазване на околната среда“.
На 30 септември 2019 година бе Денят на доброволчеството за Провадсол ЕАД. На този ден служители от Солвей Соди, Провадсол, служители от общинска администрация Провадия, представители на Исторически музей Провадия, ученици и учители от Центъра за специална образователна подкрепа „Св. Св. Кирил и Методий“ с.Кривня работиха заедно и засадиха 100 туи от двете страни на автономния достъп към археологическия обект „Праисторически солодобивен и градски център Провадия-Солницата“, който се намира на територията на Провадсол. Благодарение на общите усилия, подходът към обекта стана много по-приветлив.
След приключване на залесителната инициатива доброволците разгледаха най-новите находки на археологическия обект, открити през сезон 2019.


Всички права запазени! ©Община Провадия ©2008-2012

Suzara web design®