GBC
Размер на шрифта: - / +

Новини

НАЧАЛОНачало

Поздрав на Кмета на Община Провадия по случай Цветница - празника на Провадия и Великденските празници


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ И ГОСТИ НА ПРОВАДИЯ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Цветница и Великден са празниците, които всеки българин свързва с настъпващата пролет. Пролетта винаги е ново начало, а всяко начало е белязано с нова надежда. Ние, гражданите на Провадия, сме избрали за свой най-жизнеутвърждаващия и носещ надежда празник - Цветница. Тази година Цветница ще е различна от досегашните, поради създалите се обстоятелства, но обстоятелствата не могат да променят смисъла на празника, нито посланието му.

За мен е чест да Ви поздравя по случай празника на Провадия и да отправя, както благопожелания за здраве и просперитет, така и да изкажа своята увереност, че общите ни усилия в кризисната обстановка ще доведат до очакваните благоприятни резултати.

По повод празника изказвам сърдечна благодарност към всички, които с дела и съпричастност участват в реализирането на идеите, носещи ползи и просперитет на цялата ни общност.

Празникът на всеки град е ден за почит към историята и традициите му, но и ден за преосмисляне на действията ни във времето, в което живеем. Ние, провадийци, сме наследници на богато културно-историческо наследство и уникални природни дадености. За най-ранният градски и солодобивен център Провадия – Солницата сега се говори в най-престижните университети в цяла Европа, а гледката от платото, където се издига древната твърдина „Овеч“ е вдъхновяваща, както за нас, така и за гостите ни. Когато отбелязваме празника на Провадия, ние сме горди, защото имаме какво да разкажем и да покажем. Имаме вярата, но и отговорността, че град с такова минало вещае достойни бъднини, но те зависят от самите нас, от нашата воля и преценка днес.

Нека Цветница ни донесе позитивизъм и енергия, които да ни дадат кураж и увереност да продължим да работим за своя обичан град.

В дните, предхождащи най-големия християнски празник Възкресение Христово, носещ в себе си най-ярките хуманни послания за нов живот, любов и съпричастност, призовавам да запалим в себе си искрата на доброто, да бъдем по-толерантни и смирени. Защото Великден е празник, който идва, за да ни напомни, че трябва по-често да се връщаме към изконните добродетели – милосърдие, състрадателност и човеколюбие, които да претворяваме в достойни дела.

От името на Общинска администрация и лично от свое име Ви поздравявам с Великденските празници и пожелавам на Вас и семействата Ви здраве, благополучие и дни изпълнени със съзидание и повече увереност в собствените сили и възможности. Защото Великден е празник, който носи ореола на вярата, че доброто се възражда и винаги тържествува. Нека възкресението ръководи нашите мисли и дела и ни помогне да градим по- справедлив свят, белязан с мъдрост, светлина и духовна сила.

Честита Цветница и светли Великденски празници!

С УВАЖЕНИЕ,

Д.Т.Н. ИНЖ. ЖОРО ИЛЧЕВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПРОВАДИЯ

Всички права запазени! ©Община Провадия ©2008-2012

Suzara web design®