GBC
Размер на шрифта: - / +

Новини

НАЧАЛОНачало

Поздравление по случай 24 май на Кмета на Община Провадия


УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ ДЕЯТЕЛИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА,
СКЪПИ АБИТУРИЕНТИ И УЧЕНИЦИ,
ЧЕСТИТ 24 МАЙ,
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА

И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ!


Бих искал да поздравя Вас, уважаеми учители, за това, че при всичките несгоди, при всичките проблеми продължавате все така възрожденски да водите бъдещето на родината ни - нашите деца - към света на знанието с цялата находчивост и отдаденост, на която сте способни в сегашните условия на социална изолация и дистанционно обучение. Учебната година, която скоро ще изпратим, беше необичайно трудна и различна от всички досегашни, но Вие приехте достойно това предизвикателство и положихте много труд и усилия, за да не бъдат ощетени възпитаниците Ви в наложилите се нови условия.
С дълбоко уважение Ви отправям искрени пожелания за висок дух, оптимизъм и вдъхновение, за търпение и вяра, борбеност, сила и упоритост. Но най-вече бъдете здрави и ценени, защото Вие сте предопределени да водите младите хора не само по пътя на знанието, но и да ги възпитавате в традиционните национални добродетели. Вие, които сте се посветили на това хуманно, трудно и отговорно дело, заслужавате дълбоко уважение и признателност!
Изказвам своята искрена и сърдечна благодарност на всички дейци на изкуствoто и културата за техните усилия и постижения. Пожелавам здраве, творчески успехи и удовлетвореност от труда, който всички полагате за запазване на духовността. Нека силата на словото, на българската писменост и култура остане и в бъдеще едно от най-големите ни достойнства.
Скъпи ученици,
Не губете вяра в собствените сили и възможности! Бъдете устремени и находчиви, защото бъдещето ви зависи основно от собственото Ви отношение към знанието и уменията. Бъде здрави и жизнерадостни, упорити и ученолюбиви през целия си живот.
Уважаеми абитуриенти,
На Вас желая успешна реализация и сбъдване на всички мечти. Нека пътят, който сте избрали, ви отведе към по-добро и щастливо бъдеще, където удовлетворението от постигнатото ще Ви окриля и вдъхновява.
24 МАЙ е празник, който ни носи гордост и надежда, който ни е съпътствал в много трудни за отечеството ни години и който ще пребъде във времето, за да ни напомня колко стойностен е българският народ и как със знание и вяра е преминавал и ще преминава през всяко изпитание!
Нека спазим традицията и отдадем заслужена почит на светите първоучители
Кирил и Методий и нека днес повече от всякога почерпим от тяхната сила, воля и дух!

С УВАЖЕНИЕ,
Д.Т.Н. ИНЖ. ЖОРО ИЛЧЕВ,
КМЕТ НА ОБЩИНА ПРОВАДИЯВсички права запазени! ©Община Провадия ©2008-2012

Suzara web design®