GBC
Размер на шрифта: - / +

Новини

НАЧАЛОНачало

Внимание – жега!


След проливните дъждове, лятото отново напомни за себе си. В последните дни синоптиците прогнозират температури над 35 градуса. Днес е обявен жълт код заради очакваните високи температури в цялата страна, съобщиха от НИМХ. В страната ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в София – 34°. След горещините се очаква сериозно захлаждане – температурите ще паднат с около 10 градуса в събота и неделя.След почивните дни обаче жегите се ще се завърнат.
Високите температури, макар и обичайни за сезона, могат да бъдат опасни. Най-уязвими са малките деца, възрастните хора, тези със сърдечни заболявания, както и преживелите инсулт. Приканваме гражданите и гостите на Провадия да не излизат навън, когато е най-горещо – между 11:00 и 16:00 часа. Ако все пак е наложително да се излиза, то винаги трябва да бъдем с шапка, както и да носим със себе си бутилка с вода.
"Бирата, както и който и да е алкохол, не е спасение от жегата”, категоричен е д-р Стоянов, началникът на Кардиологичното отделение в Института „Пирогов”, в интервюто си за „Здравей, България” по Нова ТВ. Той допълни, че ако пациентите са здрави и нямат проблеми със сърцето, могат да пият по 2-3 литра вода на ден. Тези, които имат проблеми със сърцето, трябва да пият по-малко вода. Докторът отправи съвет и към всички хора, които са по морето - повече стоене под чадъра, приемане на достатъчно количество течности и умереност във всичко.


Всички права запазени! ©Община Провадия ©2008-2012

Suzara web design®